صفر تا صد مراحل ساخت خانه ویلایی
ساخت خانه جدید هیجان انگیز است، به ویژه اگر با مراحل ساخت ویلا آشنایی داشته باشید و پله پله مراحل ساخت خانه ویلایی تان را مشاهده کنید. به خاطر داشته باشید مراحل ساخت ویلا ممکن است از منطقه ای به منطقه دیگر و سازنده ای به سازنده دیگر، متفاوت باشد؛ به همین دلیل بهتر است از سازندگان خود در این مورد سوال کنید. آگاهی از مراحل ساخت خانه ویلایی، به شما کمک می کند تا برنامه را در حین پیشرفت پروژه خود پیگیری کنید؛ این موضوع به ویژه برای زمانی که به عنوان مدیر پروژه فعالیت دارید، می تواند کمک کننده باشد. در این مقاله با ساخت ویلا به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهیم شد.
طراحی نقشه ویلا
برای شروع هر کار، نیازمند داشتن یک نقشه راه هستید، برای ساخت خانه ویلایی، نقشه شما طرحی جامع و کامل از ویلا مورد نظر است. در این مرحله مهندس معمار یا ناظر بر اساس همین نقشه اقدام به ساخت ویلای شما می کند. در طی آماده سازی نقشه ویلا، متوجه کم و کاستی ها خواهید شد.
آماده کردن زمین مورد نظر
با فرض اینکه زمین مورد نظر برای ساخت ویلا را خریداری کرده اید و تمام برنامه ریزی ها و کارهای مقدماتی را انجام داده اید، اولین مرحله ساخت ویلا، آماده سازی زمین مورد نظر می باشد. این مرحله نه تنها شامل پاکسازی محل از زباله ها و پوشش گیاهی می شود، بلکه می تواند به شما کمک کند تا امکانات مورد نظر برای ساخت ویلا را آماده کنید.
به این نکته توجه کنید که سازندگان قبل از شروع به کار باید مجوزهای لازم را دریافت کنند تا بتوانند لوله کشی، کارهای برقی و … را آغاز کنند. اغلب آماده سازی محل و کار فونداسیون، توسط یک خدمه انجام خواهد شد، اما در برخی موارد ماشین های سنگین اقدام به انجام این کار خواهند کرد. در گام بعدی، پیمانکاران محل مورد نظر را تراز می کنند و قالب های چوبی را بسازند تا به عنوان الگوی فونداسیون باشد.
گام بعدی از مراحل ساخت ویلا، نصب پایه ها است. پایه ها به عنوان سیستم پشتیبانی زمین و برای جلوگیری از نشست خانه مورد استفاده قرار می گیرند. در مراحل بعدی، پس از عمل آوری بتن، خدمه یک غشای ضد آب را بر روی دیوارهای فونداسیون اعمال می کنند؛ همچنین زهکشی، سیستم فاضلاب، شیرهای آب و هرگونه لوله کشی که باید به کف زیرزمین برود را نصب خواهند کرد.
اجرای کادربندی ها، از مراحل ساخت ویلا
در این مرحله، با اجرای کادر بندی، بخش های مختلف خانه از یکدیگر جدا خواهند شد. مدت زمانی که طول می کشد تا اجرای کادربندی کامل شود، با توجه به ابعاد خانه و میزان پیچیدگی نقشه خانه می تواند متفاوت باشد. این مرحله ساخت خانه ویلایی شامل بتن ریزی و اجرای اسکلت می باشد که بهتر است از مصالح با کیفیت استفاده کنید تا سازه شما استحکام و دوام بالایی داشته باشد. اگر شما از کنار یک ساختمان که در مرحله اسکلت بندی قرار دارید رد شوید، ممکن است فکر کنید که کار ساخت و ساز واقعی هنوز شروع نشده است، در حالی که اسکلت بندی ساختمان، جزء یکی از مهمترین مراحل ساخت خانه ویلایی است.
آرتیا گروپ، مجری تخصصی ساخت ویلا، استخر، بناهای مسکونی و تجاری، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد. برای اطلاع از شرایط تیم آرتیا، می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.
دیوار کشی ساختمان
دیوار کشی ساختمان ها، عموما چارچوب کلی ساختمان ها را مشخص می کند که حتما باید در این مرحله به مسیرهای ورودی و خروجی توجه کنید. در بیشتر مواقع، دیوار کشی با آجر، سنگ یا بلوک سیمانی یا سفالی انجام خواهد شد؛ البته باید توجه داشته باشید که امروزه از متریال بروز تر برای دیوار کشی استفاده می کنند که می توانند سرعت اجرای پروژه شما را چندین برابر کنند. دیوار کشی موجب جداسازی بخش خارجی زمین ویلا از داخل آن خواهد شد و به همین دلیل در این مرحله مرزبندی های شما بهتر مشخص خواهد شد.
هزینه دیوارکشی ساختمان ها، کاملا به مصالح مورد استفاده شما بستگی دارد؛ در حقیقت هزینه مصالح جدا از هزینه بنا و کارگران محاسبه می شود؛ همچنین مدت زمان دیوارکشی، به سرعت عمل بنا و کارگران بستگی دارد و اگر برای دیوار کشی از آجر استفاده کنید، مدت زمان دیوارکشی شما بیشتر خواهد شد. از طرفی وجود اعوجاج یا انحنا، مدت زمان بیشتری برای دیوار کشی نیاز خواهید داشت.
اجرای سقف، از مراحل ساخت خانه ویلایی
حال نوبت به اجرای سقف است، این مرحله باید بلافاصله بعد از دیوارکشی انجام شود تا از به وجود آمدن خسارات احتمالی جلوگیری کنید. اجرای سقف با توجه به نوع آن می تواند متفاوت باشد؛ به صورت کلی دو نوع سقف وجود دارد: سقف های معمولی و سقف های شیبدار. اگر سقف خانه شما از نوع معمولی باشد، اجرای آن راحت تر انجام خواهد گرفت و معمولا همراه با دیوار کشی انجام می گیرند.
انواع سقف هایی که برای ساخت ویلا مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:
- سقف دال بتنی: این دسته از سقف ها برای خانه های چند طبقه مناسب می باشند و به نسبت سایر سقف ها هزینه بیشتری دارند. عموما برای ساخت ویلاهای شخصی، از سقف دال بتنی استفاده نمی شود و معمولا از سقف های دال بتنی برای خانه های تجاری و اداری استفاده می کنند.
- سقف تیرچه بلوک: این نوع از سقف ها، بیشتر در ساختمان هایی استفاده می شود که اسکلت فلزی یا بتنی دارند و عموما سبک می باشند، به همین دلیل بر روی سازه مورد نظر وزن زیادی وارد نمی کنند. سقف های تیرچه بلوک به دلیل ارزان و مقرون به صرفه بودن، مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته اند.
- سقف عرشه فولادی: سقف های عرشه فولادی از ورق های گالوانیزه ساخته می شوند و معمولا شکل ذوزنقه ای دارند. این دسته از سقف ها بسیار سبک هستند و هزینه زیادی هم برای ساخت آنها نیاز ندارید. سقف های عرشه فولاد می توانند جایگزین مناسبی به جای سقف های عرشه فولادی باشند و به دلیل استحکام بالایی که دارند، از محبوبیت بالایی برخوردارند.
- سقف متحرک: این نوع از سقف ها معمولا در کافه ها یا استخرها بیشتر دیده شده اند، اما این روزها استفاده از سقف های متحرک در خانه های ویلایی، بسیار رواج پیدا کرده است.
- سقف کاذب: از جمله سبک ترین و مقرون به صرفه ترین سقف ها برای ساخت خانه های ویلایی است. مواد تشکیل دهنده این سقف ها معمولا از الیاف پلیمری، توری، گچ و… می باشد که به راحتی قابل نصب می باشند. با استفاده از این سقف ها می توانید سرعت و ایمنی کار را بالا ببرید.
نماکاری ساختمان
نمای ساختمان ها از جمله مهمترین بخش ها در مراحل ساخت ویلا می باشد. یک نمای خوب که از متریال با کیفیت در ساخت آن استفاده شده، می تواند نشان دهنده این باشد که داخل خانه هم به ظرافت و زیبایی نمای ساختمان می باشد. انواع نماهایی که می توانید در مراحل ساخت خانه ویلایی از آنها استفاده کنید، عبارتند از:
- نماهای ویلایی
- نمای آجری
- نمای شیشه ای
- نمای سرامیکی
- نمای چوبی
- نمای ویلا با سنگ مصنوعی
نصب تجهیزات
مرحله بعدی از مراحل ساخت خانه ویلایی، لوله کشی، نصب در و پنجره ها و سایر تجهیزات مورد نیاز ویلاها می باشد. در این مرحله، می توانید تجهیزات مورد نیازتان را نصب کنید؛ برای مثال، بسیاری از افراد ترجیح می دهند بیشتر امکانات ویلا را هوشمند سازی کننند تا امکان کنترل از راه دور برای آنها فراهم باشد.
محوطه سازی اطراف ویلا
محوطه سازی اطراف ویلا، یکی دیگر از مراحل ساخت ویلا می باشد. این مرحله با توجه به سلیقه و بودجه شما انجام خواهد گرفت؛ همچنین می توانید قابلیت های متنوعی را برای محوطه اطراف ویلا در نظر بگیرید. ساخت آلاچیق، استخر، باربیکیو و … از جمله کارهایی است که می توانید برای محوطه سازی اطراف ویلا انجام دهید.
هزینه ساخت ویلا
برای برآورد هزینه ساخت ویلا، باید عوامل مختلفی مانند اخذ مجوز، انتخاب زمین، آماده سازی، انشعابات برق، گاز و متریالی که برای ساخت ویلا مورد نیاز است را مورد بررسی قرار دهید. قیمت ساخت ویلا، در شهرهای متفاوت ممکن است متغیر باشد و با توجه به اینکه پروسه ساخت ویلا زمانبر است، احتمال دارد هزینه ساخت ویلا دچار نوسانات شود. توصیه می شود برای محاسبه هزینه ساخت ویلا، از کارشناسان و متخصصان این حوزه کمک بگیرید. در حالت کلی، عوامل تاثیر گذار بر هزینه ساخت ویلا عبارتند از:
- مساحت ویلا
- مساحت زمین مورد نظر
- منطقه ساخت ویلا
- نوع طرحی انتخاب شده برای ویلا
- مصالح و متریال
- انتظارات و خواسته های کارفرما
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی مراحل ساخت ویلا پرداختیم، لازم به ذکر است که مراحل ساخت خانه ویلایی، با توجه به محیط زندگی شما و فردی که با او قرار داد بسته اید، می تواند متفاوت باشد. در حالت کلی، برای ساخت خانه ویلایی، یکسری مراحل وجود که برای همه خانه ها یکی است که آگاهی از مراحل ساخت ویلا، باعث شده تا از ریزترین کارها اطلاعات کافی داشته باشید و در صورت بروز مشکل، سریعتر اقدام به رفع آن کنید.