برای طراحی و ساخت ویلا در زمین شیب دار، نیازمند رعایت یکسری نکات هستید. با توجه به شرایط آب و هوایی، افراد بسیاری به ساخت ویلا در زمین های شیب دار روی آورده اند. طراحی و ساخت خانه در زمین شیب دار به نسبت سایر ویلاهایی که در زمین های صاف اجرا می شوند، به تراکم مصالح ساختمانی بالاتری نیاز دارند؛ همین امر موجب شده تا ساخت ویلا در زمین های شیب دار گران قیمت تر باشد. به منظور آشنایی بیشتر با اصول ساخت ویلا در شیب کوه، در ادامه این مقاله با مراحل، چالش ها و نکات اساسی برای ساخت ویلا در زمین شیب دار آشنا خواهیم شد.
اصول طراحی ویلا در زمین شیب دار
زمین هایی که در دامنه کوه ها قرار می گیرند، دارای شیب متفاوتی هستند که برای ساخت ویلا باید از قوانین و استانداردهای مربوط به هر زمین تبعیت کنید. برای ساخت خانه در زمین شیب دار، در ابتدا باید از متخصصان این امر کمک بگیرید تا آنها با بررسی زمین مورد نظر، پلان اولیه ویلا را طراحی نمایند.
نقشه برداری
ابتدایی و مهمترین مراحل ساخت ویلا در زمین شیب دار، نقشه برداری مناسب است. برای طراحی اصولی ویلا در شیب، نیازمند رعایت کردن اصول خاصی می باشید. برای نقشه برداری از زمین های شیب دار، باید در ابتدا درصد شیب زمین مشخص شود، به همین دلیل استخدام یک نیروی حرفه ای برای طراحی و اجرا ویلا در زمین شیب دار در اولویت قرار دارد.
میزان فرسایش خاک
در صورتی که زمین مورد نظر شما دارای پوشش گیاهی متراکم نباشد، فرسایش خاک بیشتر خواهد بود؛ به همین دلیل پیشنهاد می شود که برای تقویت زیربنا کارهای خاصی را انجام دهید. برای ساخت خانه در زمین شیب دار، به این مسئله توجه داشته باشید که هرگز نباید شیب ساختمان با شیب زمین هم راستا باشد؛ در غیر اینصورت، زمینه سقوط ویلا را فراهم کرده اید. این مورد از جمله مهمترین نکات برای ساخت ویلا در شیب کوه است.
استفاده از مصالح مناسب
استفاده از مصالح مناسب، یکی دیگر از اصول ساخت ویلا در زمین شیب دار است. با توجه به اینکه ساخت ویلا در شیب کوه در مقایسه با سایر سازه ها چالش های زیادی دارد، انتخاب بهترین مصالح برای ساخت ویلا، از اهمیت بالایی برخوردار است.
شرایط آب و هوایی برای ساخت ویلا در زمین شیب دار
زمانی که قصد ساخت ویلا در زمین های شیب دار را دارید، باید با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه تان، مصالح مورد نظر را انتخاب کنید. اگر تغییرات شرایط آب و هوایی در یک منطقه بیشتر باشد، این نوسانات می تواند بر روی مصالح ساختمان تاثیرات زیادی بگذارد؛ به همین دلیل رعایت کردن حد تعادل، می تواند بر طول عمر ویلای شما تاثیر گذار باشد.
زِه کشی زمین شیب دار
این مورد یکی از بخش های مهم برای جلوگیری از فرسایش خاک است، زیرا در صورتی که شیب زیاد باشد، آب زیادی در دامنه ها جمع خواهد شد و همین امر می تواند در ویلاها و متریال مورد استفاده آنها تاثیرات منفی گذارد. لازم به ذکر است که نوع زهکشی که برای زمین مورد نظر انجام خواهید داد متفاوت است و باید این موضوع را در نظر داشته باشید.
مزایای طراحی ویلا در زمین شیب دار
طراحی ویلا در زمین شیب دار با تمامی چالش ها و سختی هایی که دارد، مزایای گسترده ای داشته و همین امر باعث شده تا افراد بسیاری اقدام به ساخت ویلا در زمین های شیب دار کنند. از جمله مزایای ساخت ویلا در شیب کوه عبارتند از:
- روشنایی ویلای شما به بیشترین حد خود خواهد رسید
- محوطه ویلاهای ساخته شده در زمین های شیب دار، خلوت تر می باشد
- منظره زیبایی که ویلاهای ساخته شده در زمین شیب دار دارند، موجب محبوبیت آنها شده
چالش های اجرا خانه در زمین شیب دار
بزرگ ترین چالش برای اجرا ویلا در زمین شیب دار، شیب زمین است، اینکه ساختمان مورد نظر در پایین سراشیبی قرار می گیرد یا بر روی آن، در طراحی پلان و برنامه ریزی برای ساخت ویلا متفاوت خواهد بود. ویلاهایی که به صورت کامل بر روی سراشیبی قرار می گیرند، معمولا پر چالش تر از ویلاهایی هستند که نیمی از آنها بر روی شیب ساخته می شود، چرا که در دسته اول، ممکن است نیاز به مقداری انفجار داشته باشید تا مراحل ساخت خانه در زمین شیب دار راحت تر شود.
از جمله چالش های اجرای ویلا در زمین شیب دار عبارتند از:
- نیازمند هزینه و زمان بیشتری هستید
- چگونگی تامین آب و برق مورد نیاز
- دسترسی به ویلا
- محوطه سازی
نکات اساسی برای ساخت ویلا در شیب کوه
یکی از مهمترین نکات برای ساخت ویلا در زمین های شیب دار این است که به طبیعت آسیبی نرسد. از بین بردن درختانی که مکان های شیب دار قرار دارند، موجب ایجاد خلل در اکوسیستم خواهد شد؛ بنابراین بهتر است قبل از ساخت ویلا در زمین شیب دار برنامه ریزی اصولی داشته باشید یا اینکه طرحی را برای ویلای خود در نظر بگیرید که به درختان و سایر منابع طبیعی آسیبی نرساند. از دیگر نکات مهم برای طراحی و ساخت خانه در زمین شیب دار عبارتند از:
- ثبات خاک
- مدیریت آب های زیرزمینی
- اخذ مجوزهای لازم برای ساخت ویلا
- آزمایش خاک پیش از شروع به ساخت ویلا
- تهیه لیستی از خواسته های خود برای برآورد هزینه
مراحل ساخت ویلا در زمین شیب دار
در حالت کلی، مراحل ساخت ویلا در زمین شیب دار، شامل دو مرحله نازک کاری و سفت کاری می باشد. بخش سفت کاری، شامل خاکبرداری، فونداسیون، اسکلت سازه، دیوار چینی و سقف می باشد. مرحله نازک کاری به طراحی داخلی و نمای ویلا، نصب کابینت و لوله کشی، تاسیسات برقی و … مربوط می شود.
هزینه طراحی ویلا در زمین شیب دار
هزینه ساخت ویلا یکی از دغدغه های اصلی مردم است. به صورت کلی، هزینه ساخت وبلا در زمین شیب دار، به نسبت ساخت ویلا در زمین های صاف بیشتر است، چرا که مصالح بیشتری برای احداث ویلا نیاز خواهید داشت. نکته دیگر اینکه مصالحی که برای ساخت ویلا در زمین های شیب دار استفاده می کنید، باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند. در حالت کلی، هزینه ساخت ویلا ایرانی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که بهتر است قبل از شروع به کار، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله با ساخت ویلا در زمین شیب دار و چالش های آن آشنا شدیم. بهتر است قبل از اینکه کار ساخت و ساز را شروع کنید، از متخصصان این امر کمک بگیرید. طراحی و ساخت ویلا در زمین های شیب دار در کنار سختی هایی که دارد، مزایای زیادی خواهد داشت که همین امر موجب محبوب بودن ساخت ویلا در زمین های شیب دار شده است. آرتیا گروپ، مجری تخصصی ساخت ویلا، استخر، بناهای مسکونی و تجاری آماده خدمت رسانی به شما و محقق ساختن رویاهای شما می باشد.